Unieke Nederlandse 'WESTLAND' Set - JM Militaria

EXTRA FOTO'S

Hover en/of klik over/op de afbeelding voor meer details.

Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

EXTRA FOTO'S.

 

Zeer bijzondere set van een Nederlandse vrijwilliger voor de 'Waffen-SS' Petrus Gerardus (Piet) Hertogh. Deze set is in 1971 tevoorschijn gekomen tijdens een huis renovatie aan de Groenstraat in Roosendaal.
Piet Hertogh werd geboren in 1915 aan de Groenstraat in Roosendaal. Piet zat samen met zijn drie broers bij de Waffen SS. Piet Hertogh raakte zwaar gewond tijdens de gevechten nabij Leningrad (Ladogameer, Rusland) op 21 April 1944, en zou dezelfde dag op 28 jarige leeftijd nog aan zijn verwondingen overlijden. Zijn jongere broer Gerrit Hertogh geboren 1922 die in dezelfde eenheid zat was hiervan getuige en hiervan zijn verklaringen op schrift.
De set bestaat uit een in de oorlog ingelijste portret foto van Piet Hertogh met tussen de foto en achterplaat een poster van beschermheilige, zijn WESTLAND armband, SS partij speldje en Verwundeten abzeichen speldje, originele foto 'Fotodienst der NSB' en zijn koppel. De koppel is in gedragen conditie, het slot is gestempeld en is in gebruikte conditie. Bij de set word ook een map geleverd met de verslagen en foto's van zijn broers.

Zeer unieke set! Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen.

Zie volgende advertentie met meer foto's.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »