Fort Garry Horse Uniform Groep Luitenant J.V. Doig - JM Militaria

Fort Garry Horse Uniform Groep Luitenant J.V. Doig

Hover en/of klik over/op de afbeelding voor meer details.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Prachtige uniform groep van de Fort Garry Horse (FGH), op naam van luitenant J.V. Doig uit Saskatoon.
De groep bestaat uit zijn Battle-Dress met broek en Service-Dress met broek.
De Battle-Dress verkeert in goede gebruikte staat, heeft Brits aanmaak emblemen en lanyard in de Fort Garry Horse kleuren. De jas is voorzien van een open kraag. Mooi maker gemarkeerd, gedateerd 1944, en maat 4. De naam staat in de jas en broek geschreven. De Battle-Dress-broek toont normale sporen van gebruik en is maker gemarkeerd, gedateerd 1944 en maat 4.
De Service-Dress verkeert in goede staat. De jas heeft officierskraag-insignes, FGH knopen en vier jaar overzeese strepen. De jas is voorzien van een label in de zak met de naam Lt. J.V. Doig. De broek is ook in goede staat.


The Fort Garry Horse, 2e Canadese Pantser Brigade.
Gemobiliseerd voor de Tweede Wereldoorlog in 1939 werd het regiment in 1940 omgevormd van cavalerie tot pantser en in 1941 naar Engeland verschepen.
Het Fort Garry Horse landde op D-Day 6 juni 1944 in Bernières-sur-Mer. Ze vochten op Rots in de Mue-Vallei op 11 juni 1944, en speelde later een sleutelrol in de verovering van het Carpiquet-vliegveld aan de rand van Caen. Dit werd gevolgd door zware gevechten op Verrières Ridge, de nachtaanval - Operatie Totalize - en de 'Mad Charge' tijdens Operation Tractable.
In navolging van de Normandië-campagne vocht het regiment in België, Nederland en Duitsland.

Zeer mooie uniform groep van het Fort Garry Horse!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »