Canadese 'High Top Boots' - JM Militaria

Canadese 'High Top Boots'

Hover en/of klik over/op de afbeelding voor meer details.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Zelden te koop aangeboden originele set High Top Boots. Deze laarzen van Canadees ontwerp werden geïntroduceerd in 1942, in mei 1943 werden ze voor het eerst gebruikt in gevecht zover bekend. Ze werden uitgegeven aan Canadese troepen die de Amerikaanse 10th Mountain Division hielpen in de strijd tegen de Japanners.
De 3e Canadese Infanterie Divisie ontving grote hoeveelheden van deze laarzen toen ze werden uitgerust voor D-Day, geallieerde landingen in Normandië 1944 en dit heeft geleid dat wij verzamelaars de schoenen kennen als 'Invasion Boots' of '3rd Division Boots'. De zwart lederen laarzen hebben zolen en hakken die vergelijkbaar zijn met die op normale 'Ankle Boots'. De webbing enkelstukken werden niet gedragen met deze laarzen.
De markering is moeilijk te lezen. De laarzen zijn in gebruikte staat, tonen sporen van gebruik. De originele lederen veters zijn aanwezig, niet volledige lengte. Het leer is nog in een soepele conditie. Eén zool is in het midden iets los (zie foto). Van één schoen ontbreekt het voorste ijzertje.

Unieke kans om een set High Top Boots (3rd Div Boots)te machtigen!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »