Battledress Lincoln & Welland Regiment - JM Militaria

Battledress Lincoln & Welland Regiment

Hover en/of klik over/op de afbeelding voor meer details.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Battledress van het Lincoln & Welland Regiment van de 4e Canadese Pantser Divisie.
De jas is in goede staat met normale gebruikssporen, maker gemarkeerd en vroeg 1942 gedateerd met een goede maat 11. De jas heeft geborduurde regiments titels, CANADA titels met gedrukte divisie emblemen. 

Battledress van een moeilijk te vinden infanterie regiment, perfect voor een gevechts display!

Het Lincoln & Welland Regiment.
Het regiment werd op 26 augustus 1939 uit dienst geroepen en vervolgens werden details op 1 september 1939 in actieve dienst geplaatst, aangeduid als The Lincoln and Welland Regiment, CASF, voor lokale beschermingstaken. De details werden gevormd als een actief dienstbataljon en werden op 15 augustus 1940 aangewezen als het Lincoln and Welland Regiment, CASF. Het werd opnieuw ontworpen als het 1st Battalion, The Lincoln and Welland Regiment, CASF op 7 november 1940. De eenheid diende in British Columbia, als onderdeel van de 13e Infanteriebrigade en in Newfoundland in een defensieve functie als onderdeel van het Atlantisch Commando. Op 16 juli 1943 werd het 1e bataljon opgestart voor Groot-Brittannië. Op 25 juli 1944 landde het in Frankrijk als onderdeel van de 10e Infanteriebrigade, 4de Canadese Pantserdivisie, en het bleef tot het einde van de oorlog in Noordwest-Europa vechten.

De hoogste en meest onderscheiden onderscheiding voor moed, de Orde van de Bronzen Leeuw, werd toegekend aan Sergeant Wallace, Edmond Firlotte, van het regiment.

Van Tilly-la-Campagne op 31 juli 1944 tot Bad Zwischenahn op 1 mei 1945, het regiment onderscheidde zich in vele acties. Meer dan 1500 mannen van het regiment waren slachtoffers. Van de oorspronkelijke mannen die dienst deden in 1940, waren er slechts drie officieren en 22 mannen op parade in St. Catharines in 1946 toen het 1e bataljon werd ontslagen.

Battle Honours:
Falaise, De Laison Chambois, De Seine, 1944 Moerbrugge, De Schelde, Breskens Pocket, De Tweede Maas, Kapelsche Veer, Het Rijnland, Het Hochwald, Twentekanaal, Friesoythe Küsten Kanaal, Bad Zwischenahn Noord-West Europa, 1944-1945

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »