Veldtenue van de North Shore Regiment (D-Day) - JM Militaria

Veldtenue van de North Shore Regiment (D-Day)

Hover en/of klik over/op de afbeelding voor meer details.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Dit is een originele battledress met baret van een korporaal in het North Shore Regiment - 3rd Canadian Infantry Division. De jas verkeert in goede staat. De jas heeft origineel gemonteerde emblemen. ​​Gedrukte / canvas schoudertitels, CANADA-titels en divisie-patches. Geborduurde Korporaal strepen en vier jaar Overseas strepen. Maker gemarkeerd door Tip Top Tailors, uit 1942 met maat 8. De schouderstukken hebben de vroege bruine chocolade gekleurde knopen. De baret verkeert in goede staat met zijn originele capbadge met backing, maker gemarkeerd en gedateerd 1944. Het North Shore Regiment nam deel aan de D-Day landing op 6 juni 1944 vanaf het eerste moment! Newsreel film opnames van het North Shore Regiment van tijdens de landing op 6 juni, gemaakt door de Canadian Army Film and Photo Unit, werd een van de meest gebruikte film fragmenten van de landing op de D-Day van de Britten en Canadezen. 

Het North Shore (New Brunswick) Regiment werd op 26 augustus 1939 in dienst gesteld en vervolgens op 1 september 1939 in actieve dienst gezet als het North Shore (New Brunswick) Regiment voor lokale beschermingstaken. De details die op actieve dienst worden opgeroepen, werden vervolgens op 31 december 1940 ontbonden.

Het regiment mobiliseerde het North Shore (New Brunswick) Regiment, CASF voor actieve dienst op 24 mei 1940. Het regiment vertrok naar Groot-Brittannië op 18 juli 1941. Op D-Day, 6 juni 1944, landde het regiment op het strand van Normandië, Frankrijk Sector-JUNO als onderdeel van de 8e Infanteriebrigade, 3e Canadese infanterie divisie, en het bleef vechten in Noordwest-Europa tot het einde van de oorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het regiment eerst gestationeerd in Woodstock, New Brunswick en vervolgens Sussex, New Brunswick. Toen het regiment naar Groot-Brittannië vertrok, was het eerst gestationeerd in Liverpool, waarna het naar Schotland verhuisde in de buurt van het kasteel van de hertog van Argyll.

Op 6 juni 1944 nam het regiment deel aan de landing op Juno Beach, landde op de Nan Red-sector en verloor bijna 50 man. Op 10 juni bevrijdde het de stad Saint-Aubin-sur-Mer, Calvados. Beeldmateriaal van het North Shore Regiment van tijdens de landing gemaakt door de Canadian Army Film and Photo Unit werd een van de meest gebruikte film beelden van de landing op de D-Day (Engelsen en Canadezen).

Op 4 juli 1944 namen de mannen van het North Shore Regiment deel aan Operatie Windsor, de aanval op het Carpiquet-vliegveld. Het verloor bijna 130 mannen en de Chaplain van het regiment benoemde Carpiquet het "kerkhof van het regiment". Het regiment vocht later in Caen en heel Frankrijk, en verder met de 8e Canadese Infanteriebrigade. Het vocht op plaatsen als Ranville, Bourguebus Ridge, Falaise, Quesnay Wood, Laison en Chambois.

Het hielp de kust van Frankrijk eind augustus en begin september 1944 opruimen, waarna het naar Nederland trok en deelnam aan de Slag om de Schelde. Het vocht in Breskens Pocket in overstroomde velden en barre omstandigheden. Na de Schelde trok het regiment door de rest van Nederland.

In februari 1945 trok het regiment Duitsland in. Het vocht in het Rijnland, het Hochwald, en terug naar Nederland en veroverde het Twentekanaal, en bevrijdde Zutphen waar het zijn meest wrede stedelijke gevechten sinds Caen ontmoette. Daarna verhuisde het in april terug naar Duitsland en het eindigde de oorlog op Duitse bodem.

Een zeldzame uniforme set voor het North Shore Regiment!! 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »