Battledress NNSH Sgt. R.E. Adams - JM Militaria

Battledress NNSH Sgt. R.E. Adams

Hover en/of klik over/op de afbeelding voor meer details.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele battledress van Sergeant Robert Edward Adams met legernummer F-49961 van de North Nova Scotia Highlanders dit was onderdeel van de 3e Canadese Infanterie Divisie. Sgt. R.E. Adams behoorde tot de zogenaamde 'Originals' hij ging op 18 juli 1941 vanaf Halifax naar Engeland aan boord van het schip de 'S.S. - Orion'. Vrijwel zeker dat hij aanwezig was tijdens de landing op Normandië, hier is nog geen research naar gedaan. Samen met zijn battledress komt ook het paybook uit 1944 en een brief ondertekend door Lt.Colonel Sparks voor zijn medailles. De battledress verkeert in goede staat met normale gebruikssporen, de kraag is aan de achterkant iets los. Maker gemarkeerd en gedateerd 1944 met maat 6. Adams zijn naam is twee maal in de jas geschreven. De jas heeft geborduurde schoudertitels van de North Nova Scotia Highlanders met chevrons voor de rang Sergeant en divisie emblemen. De jas is voorzien van dienst jaar chevrons. 

Originele battledress jas van de NNSH op naam met hoogstwaarschijnlijk interessante geschiedenis!

De North Nova Scotia Highlanders.
De NNSH werden op 26 augustus 1939 in dienst gesteld en vervolgens op 1 september 1939 in actieve dienst gesteld als The North Nova Scotia Highlanders (machinegeweer), CASF, voor plaatselijke beschermingstaken. De details van de actieve dienst werden op 31 december 1940 ontbonden. Het regiment mobiliseerde vervolgens The North Nova Scotia Highlanders, CASF voor actieve dienst op 24 mei 1940. Het werd herontworpen als het 1e bataljon, de North Nova Scotia Highlanders, CASF op 7 November 1940. Het land vertrok op 18 juli 1941 naar Groot-Brittannië. Op D-Day, 6 juni 1944, landde het in Normandië als onderdeel van de 9e Infanteriebrigade, 3e Canadese infanteriedivisie, en het bleef vechten in Noordwest-Europa tot het einde van de oorlog.

Battle Honours:
Normandië aanvoer, Authie, Caen, De Orne, Bourguébusrug, Faubourg de Vaucelles, Verrières Ridge-Tilly-la-Campagne, Falaise, Laison, Chambois, Boulogne, 1944 Calais, 1944 De Schelde, Savojaards, Plaat, Breskens Pocket, The Rijnland, Waal, Vlak, Hochwald, Rijn, Zutphen, Leer, Noordwest-Europa, 1944-1945

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »