Battledress 4LAA RCA - 1942 - JM Militaria

Battledress 4LAA RCA - 1942

Hover en/of klik over/op de afbeelding voor meer details.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

D-Day regiment, 4LAA - RCA / 3e Canadese Infanterie Divisie welke geregistreerd staan dat zij als eerste Canadese luchtdoelafweer van de campagne een Duitse JU88-bommenwerper neer schoten nabij Colombiers -sur-Seulles op 6 juni 1944.

Originele Canadese Battledress met zijn baret van de 4th Light Anti Aircraft - Royal Canadian Artillery.
Het jasje is in goede gebruikte conditie zonder beschadiging en is duidelijk maker gemarkeerd met S & G Clothing Co. Ltd. en vroeg gedateerd 1942 - maat 10. De jas heeft geborduurde emblemen en vier dienstjaar chevrons en een ribbonbar voor medailles. De baret is in gebruikte staat, heeft motschade. Maker gemerkt Grand 'Mere Knitting Company Limited, gedateerd 1944 - maat 7 en C broad arrow gemarkeerd.
Zeer interessant uniform set met historie in Frankrijk, België en Nederland!


4th Light Anti Aircraft:
Het 4th Light Anti Aircraft (4 LAA - RCA) regiment, die op 6 juni 1944 in Courseulles-sur-Mer, Juno Beach aankwam om luchtverdediging te bieden aan de Canadese troepen die waren begonnen aan hun strijd voor de bevrijding van Europa. Hun wapen was het Bofors luchtdoel geschut 40 mm, het geschut was beschilderd met de markeringen van de 32nd Light Anti-Aircraft Battery, 4th LAA Regiment - RCA die de eerste Canadese luchtdoelafweer van de campagne registreerd staan door een JU88-bommenwerper neer te schieten nabij Colombiers -sur-Seulles op 6 juni.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »